Kremasti i sočni zapečeni njoki sa špinatom i sirom

Thinkstock
Zapecite njoke s bešamelom i umakom od svježeg špinata.
Vidi originalni članak

Upustite se u avanturu i napravite sami domaće njoke. Poslužite ih uz umak od špinata i sira, prelijte bešamel umakom te zapecite. Kremasti, sočni i ukusni!

Isprobajte!

 

Mljac! Pravi ručak: Njoki od batata sa svinjetinom

 

Potrebno vam je:

Za njoke:

  • 500 g krumpira
  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica maslaca
  • sol

Za umak:

  • 200 g špinata
  • 2 žlica maslinova ulja
  • 100 g sira (Gauda, Podravec)
  • sol
  • papar

Za bešamel:

  • 250 ml mlijeka
  • 1 brašna
  • 1 žlica maslaca
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar

 

Gnocchi&Cheese Najbolja kombinacija njoka i kremastog sira


Priprema:

  1. Za njoke: Krumpire operemo i skuhamo u slanoj vodi, ogulimo i protisnemo u pire, dodamo jaja ,sol , maslac, brašno te zamijesimo rahlo tijesto, razvaljamo u njoke i skuhamo u slanoj vodi.
  2. Za bešamel: Mlijeko zakuhamo i začinimo solju , paprim i muškatnim oraščićem. Otopimo maslac kratko prepržimo brašno i zalijemo mlijekom te prokuhamo.
  3. Za umak: Špinat operemo, odstranimo peteljku i na malo maslinovog ulja prodinstamo špinat, dodamo kuhane njoke, zalijemo bešamelom, prospemo u glinenu posudu, pospemo sirom i zapečemo u pećnici.
Posjeti Gastro.hr