gastro postao
Njoki su apsolutno sjajan prilog gomili jela, ali danas govorimo o jednoj novoj igrariji!
Otkrijte sve čari domaćih njoka. Obojite ih sipinim crnilom, batatom ili špinatom te poslužite s omiljenim kremastim umacima. Pripremaju se jednostavno, a okusom će oduševiti obitelj i goste.
Potrebno vam je:
Njoki:
- 1 kg batata
- 200 g ricotte
- šalica naribanog parmezana
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žličice + još 2 žlice soli
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 2 i 2/4 šalice brašna
- šalica natrganog maslaca
Za meso:
- šalica sojina umaka
- sol
- 4 svinjska odreska
- 2/3 šalice maslinova ulja
- 6 kom. luka
- češanj češnjaka
- ljuta papričica
- sol, papar, šaka mahuna i brokule
Priprema:
- Pecite batate u pećnici dok ne dobiju boju. Ohladite i narežite.
- Protisnite ih pa dodajte ricottu, parmezan, smeđi šećer, dvije žličice soli i muškatni oraščić.
- Umiješajte brašno i umijesite tijesto. Podijelite na šest dijelova te oblikujte u rolice i narežite na manje komade.
- U veliki lonac vode dodajte dvije žlice soli i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu.Otopite maslac u tavi pa dodajte njoke i pržite oko pet minuta.
- Pomiješajte sojin umak s vodom i solju te dodajte meso i marinirajte dva sata. Ugrijte pećnicu na 180°C.
- Pržite meso oko 15 minuta u tavi pa pecite 50 minuta u pećnici. U međuvremenu u tavi ugrijte ulje pa dodajte luk i češnjak te nasjeckanu papričicu. Pržite oko 25 minuta pa začinite solju i paprom.
- Skuhajte brokulu i mahune. Narežite meso te poslužite uz karamelizirani luk, brokulu, mahune i njoke.