Recepti 27. listopada 2018.

Pravi ručak: Njoki od batata sa svinjetinom

Njoki od batata sa svinjetinom
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Njoki su apsolutno sjajan prilog gomili jela, ali danas govorimo o jednoj novoj igrariji!

Otkrijte sve čari domaćih njoka. Obojite ih sipinim crnilom, batatom ili špinatom te poslužite s omiljenim kremastim umacima. Pripremaju se jednostavno, a okusom će oduševiti obitelj i goste

 

Možda vas zanima... Vodimo te kroz proces pripreme domaćih njoka! Recepti

 

Potrebno vam je:

Njoki:

  • 1 kg batata
  • 200 g ricotte 
  • šalica naribanog parmezana
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žličice + još 2 žlice soli
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 2 i 2/4 šalice brašna
  • šalica natrganog maslaca

 

Svinjski kotleti s jabukom Možda vas zanima... Volimo pečeno: Svinjski kotleti s jabukama Recepti


Za meso:

  • šalica sojina umaka
  • sol
  • 4 svinjska odreska
  • 2/3 šalice maslinova ulja
  • 6 kom. luka
  • češanj češnjaka
  • ljuta papričica
  • sol, papar, šaka mahuna i brokule


Priprema:

  1. Pecite batate u pećnici dok ne dobiju boju. Ohladite i narežite.
  2. Protisnite ih pa dodajte ricottu, parmezan, smeđi šećer, dvije žličice soli i muškatni oraščić.
  3. Umiješajte brašno i umijesite tijesto. Podijelite na šest dijelova te oblikujte u rolice i narežite na manje komade.
  4. U veliki lonac vode dodajte dvije žlice soli i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu.Otopite maslac u tavi pa dodajte njoke i pržite oko pet minuta.
  5. Pomiješajte sojin umak s vodom i solju te dodajte meso i marinirajte dva sata. Ugrijte pećnicu na 180°C.
  6. Pržite meso oko 15 minuta u tavi pa pecite 50 minuta u pećnici. U međuvremenu u tavi ugrijte ulje pa dodajte luk i češnjak te nasjeckanu papričicu. Pržite oko 25 minuta pa začinite solju i paprom.
  7. Skuhajte brokulu i mahune. Narežite meso te poslužite uz karamelizirani luk, brokulu, mahune i njoke.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.