gastro postao
Zapecite njoke s bešamelom i umakom od svježeg špinata.
Upustite se u avanturu i napravite sami domaće njoke. Poslužite ih uz umak od špinata i sira, prelijte bešamel umakom te zapecite. Kremasti, sočni i ukusni!
Isprobajte!
Potrebno vam je:
Za njoke:
- 500 g krumpira
- 200 g brašna
- 2 jaja
- 1 žlica maslaca
- sol
Za umak:
- 200 g špinata
- 2 žlica maslinova ulja
- 100 g sira (Gauda, Podravec)
- sol
- papar
Za bešamel:
- 250 ml mlijeka
- 1 brašna
- 1 žlica maslaca
- muškatni oraščić
- sol
- papar
Priprema:
- Za njoke: Krumpire operemo i skuhamo u slanoj vodi, ogulimo i protisnemo u pire, dodamo jaja ,sol , maslac, brašno te zamijesimo rahlo tijesto, razvaljamo u njoke i skuhamo u slanoj vodi.
- Za bešamel: Mlijeko zakuhamo i začinimo solju , paprim i muškatnim oraščićem. Otopimo maslac kratko prepržimo brašno i zalijemo mlijekom te prokuhamo.
- Za umak: Špinat operemo, odstranimo peteljku i na malo maslinovog ulja prodinstamo špinat, dodamo kuhane njoke, zalijemo bešamelom, prospemo u glinenu posudu, pospemo sirom i zapečemo u pećnici.