Kremasti rižoto s lignjama i aromatičnim biljem

Thinkstock
Kremasti rižoto uvijek je dobra ideja, a kada mu dodate lignje i fine, aromatične začine, ručak će s tanjura nestati u trenu.
Vidi originalni članak

Brzi, ukusni i zdravi rižoto gotov je za svega 40-ak minuta. Rižoto s morskim plodovima uvijek je bolji ako koristite riblji temeljac, ali ako ga nema, ne očajavajte, rižoto je odličan i s vodom uz mnoštvo začina.

 

Sezonski okusi Proljetni rižoto sa svinjetinom i povrćem

omnomnom Dvije divote u jednoj: Rižoto alla pizza

 

 

Potrebno vam je:

  • 200 g lignji narezanih na kolutiće
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 čaša bijelog vina
  • 300 g riže okruglog zrna
  • sol i papar po ukusu
  • ružmarin
  • sjeckani peršin
  • 30 g maslaca
  • maslinovo ulje 
  • 1 l cca vode ili temeljca

Postupak pripreme:

  1. U većem loncu na ulju popržite luk i češnjak.
  2. Prženom luku dodajte narezane lignje, posolite i poparite i pustite da se kuha 10 minuta.
  3. Dodajte vino i kuhajte još 10 minuta.
  4. Dodajte rižu i jednu šalicu temeljca, promiješajte i po potrebi dodajte još temeljca, kada ga riža upije.
  5. Kada je riža u potpunosti kuhana, ostavite da odstoji rižoto 5 minuta poklopljen
  6. Umiješajte maslac i ružmarin.
  7. Kod posluživanja pospite svježe sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr