Recepti 9810 prikaza 24. kolovoza 2019.

Kremasti rižoto s lignjama i aromatičnim biljem

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti rižoto uvijek je dobra ideja, a kada mu dodate lignje i fine, aromatične začine, ručak će s tanjura nestati u trenu.

Brzi, ukusni i zdravi rižoto gotov je za svega 40-ak minuta. Rižoto s morskim plodovima uvijek je bolji ako koristite riblji temeljac, ali ako ga nema, ne očajavajte, rižoto je odličan i s vodom uz mnoštvo začina.

 

Možda vas zanima... Proljetni rižoto sa svinjetinom i povrćem Recepti Rižot alla pizza Možda vas zanima... Dvije divote u jednoj: Rižoto alla pizza Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 200 g lignji narezanih na kolutiće
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 čaša bijelog vina
  • 300 g riže okruglog zrna
  • sol i papar po ukusu
  • ružmarin
  • sjeckani peršin
  • 30 g maslaca
  • maslinovo ulje 
  • 1 l cca vode ili temeljca

Postupak pripreme:

  1. U većem loncu na ulju popržite luk i češnjak.
  2. Prženom luku dodajte narezane lignje, posolite i poparite i pustite da se kuha 10 minuta.
  3. Dodajte vino i kuhajte još 10 minuta.
  4. Dodajte rižu i jednu šalicu temeljca, promiješajte i po potrebi dodajte još temeljca, kada ga riža upije.
  5. Kada je riža u potpunosti kuhana, ostavite da odstoji rižoto 5 minuta poklopljen
  6. Umiješajte maslac i ružmarin.
  7. Kod posluživanja pospite svježe sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.