Kremasti rižoto uvijek je dobra ideja, a kada mu dodaš lignje i fine, aromatične začinske trave, ručak će s tanjura nestati u trenu...
Rižotovolimo, a volimo i lignje. I zato danas spajamo ove dvije divote u jedno odlično, ukusno i brzo gotovo jelo!Ovaj brz, ukusan i zdrav rižoto s lignjama gotov je za svega 40-ak minuta. Rižoto s morskim plodovima ukusniji je ako koristiš riblji temeljac, ali ako ga nema, ne očajavaj... Ili ga pripremi na brzinu. OK će biti i povrtni temeljac.
U nastavku donosimo odličan, provjeren recept za rižoto s lignjama i svježim aromatičnim biljem. Uživaj!
Rižoto s lignjama
foto: Our Modern Kitchen/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Rižoto s lignjama
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Lignja
300
g
Luk
1
kom
Češnjak
2
režanj
Bijelo vino
250
ml
Riža za rižoto (carnaroli, arborio, vialone nano...)
350
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Ružmarin
Listići svježeg peršina
Maslac
30
g
Maslinovo ulje
Riblji temeljac
1
l
Postupak
Na ulju poprži luk i češnjak.
Prženom luku dodaj lignje narezane na kolutiće, posoli ih i popari prema ukusu i pusti da se dinsta 10-ak minuta.
Dodaj vino i kuhaj još 10 minuta.
Dodaj rižu i 1 šalicu temeljca, promiješaj i dodaj još temeljca, kada ga riža upije.
Kada je riža u potpunosti kuhana, umiješaj maslac i ružmarin.
Kod posluživanja pospi svježe sjeckanim peršinom. Možeš poslužiti i uz pržene ili grilane krakove lignji. Slasni dodaci prilikom posluživanja su i svjei kopar te naribana korica nešpricanog limuna. Mljac!