Stevo Karapandža ima super recept za rižoto od poriluka, koji donosimo u nastavku. Uživaj u ovom finom proljetnom osvježavajućem jelu!
Stevo Karapandža legenda je kuharstva. Njegove recepte obožavamo jer su fini i jednostavni, a u svakom receptu otkrije i pokoju slasnu kulinarsku tajnu. Listajući njegovu kuharicu "Kreativna kuhinja" pronašli smo i ovaj odličan recept za savršen proljetni rižoto od poriluka i limuna.
U nastavku donosimo recept Steve Karapandže za rižoto od poriluka i limuna koji će sigurno oduševiti mnoge, posebno u ove proljetne dane. Uživaj i dobar tek!
Ne gasi ekran dok kuham
Rižoto s porilukom i limunom by Stevo Karapandža
10 MIN
pripreme
26 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Riža za rižoto (carnaroli, arborio, vialone nano...)
350
g
Poriluk
1
kom
Bijelo vino
200
ml
Povrtni temeljac
800
ml
Limun
1
kom
Mileram
150
ml
Parmezan
50
g
Maslac
1
žlica
Majčina dušica
1
kom
Maslac
10
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Na ugrijanoj žlici maslaca slatkasto prepržite sitno nasjeckani poriluk. Malo posolite i dodajte rižu. Kratko pirjajte, zalijte bijelim vinom i zakuhajte.
Smanjite vatru pa uz miješanje polako dolijevajte vrući temeljac. Na kraju dodajte naribanu limunovu koricu, mileram i pustite da kratko zakuha.
Maknite s vatre, umiješajte naribani permezan, dodajte 10 5 hladnog maslaca u komadićima i ostavite da se rižoto lratko odmori.
Podolite, dotjerajte okus svježe mljevenim paprom i nasjeckanim listićima sa 1 grančine majčine dušice pa odmah poslužite na toplim tanjurima.
Umjesto parmezana, za malo drugačiji okus rižote od poriluka i limuna, prema savjeti chefa Karapandže mogu se koristiti i drugi sirevi poput naribanog škripavca ili pak dimljene mozzarelle.
Isprobaj i ove genijalne recepte Steve Karapandže...