Kremasti sladoled s limunom za duga popodneva

Getty Images
Napravi veliku posudu kremastog sladoleda od limuna i razveseli cijelu obitelj.
Vidi originalni članak

Iskreno, za nas sezona sladoleda nikada ne staje. I zimi često posjećujemo omiljene slastičarnice, bez obzira na vremenske uvjete. Ipak, s prvim jačim suncem vadimo aparat za sladoled i pripremamo domaće verzije.

Ako nemaš aparat, svejedno možeš uživati u kuglici (kuglicama) kremastog sladoleda. Trebat će ti samo malo više strpljenja i nekoliko poteza vilicom. 

 

Jagoda i limun Testiraj brzinske recepte za "sladoled" od banane

 

Sastojci:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 600 ml mlaćenice
  • 400 g kiselog vrhnja
  • 400 g šećera
  • 6 limuna

Priprema:

  1. Čvrsto istuci slatko vrhnje.
  2. U drugoj posudi pomiješaj sok svih šest limuna, mlaćenicu, kiselo vrhnje i šećer pa miješaj sve dok se šećer ne otopi.
  3. Umiješaj tučeno vrhnje pa sjedini lagano miješajući.
  4. Prebaci u posudu od nehrđajućeg čelika i stavi u zamrzivač. Nakon sat vremena dobro promiješaj vilicom pa vrati u zamrzivač na još barem pet sati. 

 

kremasti ritual Umjesto šalice kave - kuglica sladoleda

 

Posluži uz naribanu koricu limuna!

 

Posjeti Gastro.hr