Recepti 30. lipnja 2021.

Umjesto šalice kave - kuglica sladoleda

Sladoled od kave foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Obriši prašinu sa svog aparata za sladoled i pripremi izvrstan desert

Kuglicu sladoleda od kave možeš ubaciti i u šalicu vruće kave i uživati u dvostrukoj dozi omiljenog napitka. Priprema je jednostavna, traje manje od pola sata, a hlađenje ovisi o tvom aparatu za sladoled.

Napraviti ga možeš i bez aparata, ali ćeš ga morati vaditi iz zamrzivača svakih pola sata i dobro promiješati kako bi razbila kristaliće leda. Budi strpljiva jer se zaista isplati!

 

Možda vas zanima... Saznali smo koliko bismo kave dnevno zaista trebali piti Špajza

 

 

Sastojci:

  • 350 ml mlijeka
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 4 žumanjka
  • 120 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 250 ml kave

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Priprema:

  1. Zagrij mlijeko i vrhnje.
  2. Izmiksaj žumanjke sa šećerom i soli. Polako dodaj zagrijano mlijeko i vrhnje i miješaj.
  3. Prelij sve nazad u posudu i kuhaj na laganoj vatri nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane gušća i ne počne se lijepiti za drvenu žlicu.
  4. Makni s vatre i dodaj šalicu kave. Pričekaj da se ohladi, a zatim prebaci u aparat za sladoled ili direktno u zamrzivač.

U POTRAZI SI ZA OSVJEŽAVAJUĆIM DESERTIMA? Imamo nekoliko prijedloga:

 

Možda vas zanima... Najbrža sladoledna torta s popularnim keksima Recepti Sladoled od kokosa Možda vas zanima... Ledenim kokos lizalicama protiv nesnosnih vrućina Recepti Možda vas zanima... Brzi Twix milkshake kojem nećeš moći odoljeti Recepti Možda vas zanima... Isprobaj hit sladoled od dva sastojka - Nutelle i banane Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.