gastro postao
Napravi veliku posudu kremastog sladoleda od limuna i razveseli cijelu obitelj.
Iskreno, za nas sezona sladoleda nikada ne staje. I zimi često posjećujemo omiljene slastičarnice, bez obzira na vremenske uvjete. Ipak, s prvim jačim suncem vadimo aparat za sladoled i pripremamo domaće verzije.
Ako nemaš aparat, svejedno možeš uživati u kuglici (kuglicama) kremastog sladoleda. Trebat će ti samo malo više strpljenja i nekoliko poteza vilicom.
Sastojci:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 600 ml mlaćenice
- 400 g kiselog vrhnja
- 400 g šećera
- 6 limuna
Priprema:
- Čvrsto istuci slatko vrhnje.
- U drugoj posudi pomiješaj sok svih šest limuna, mlaćenicu, kiselo vrhnje i šećer pa miješaj sve dok se šećer ne otopi.
- Umiješaj tučeno vrhnje pa sjedini lagano miješajući.
- Prebaci u posudu od nehrđajućeg čelika i stavi u zamrzivač. Nakon sat vremena dobro promiješaj vilicom pa vrati u zamrzivač na još barem pet sati.
Posluži uz naribanu koricu limuna!