Made in USA: Krilca pohana u tijestu na američki

Thinkstock
Pileća krilca većinu će ljudi asocirati najprije na američku južnjačku kuhinju, te vam sada donosimo recept za krilca kako to rade južnjačke bake i mame.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 365

Potrebno vam je

  • 500 g pileća krilca
  • 2 žlica vino bijelo
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 3 kom bjelanjak kokošji

Priprema

  1. Razrežite krilca na tri dijela.
  2. U dubljoj zdjel razmutite vino, ulje, brašno i sol te dodajte snijeg od bjelanjaka. Ako je tijesto pregusto, možete ga razrijediti s malo mlijeka.
  3. Umačite krilca u tijesto pa ih pržite na zagrijanom ulju s jedne i druge strane.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr