Kroketi od riže - idealan prilog mesnim pečenjima

Thinkstock
Osim uz raskošne mesne tanjure, slasne krokete možete poslužiti i same, uz fini umak na bazi grčkog jogurta.
Vidi originalni članak

Hrskave grickalice od riže idealan su prilog bilo kojem mesnom jelu. Kako su sami po sebi zasitni, ovi kroketi se mogu poslužiti i kao predjelo ili ukusni snack na velikim druženjima.

Krokete možete puniti sirom, mesnim narescima ili ih jesti čiste u kombinaciji s kakvim dobrim umakom.

 

top 9 Isprobajte ovih 9 jednostavnih i brzih umaka

Napunite hladnjak Grčki jogurt sjajno nadopunjuje baš svako jelo

 

Sastojci:

  • 2 šalice riže
  • 2 šalice mesnog temeljca
  • 1 crveni luk
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice svježe ribanog parmezana
  • 1 žličica origana
  • jaje, brašno i krušne mrvice za paniranje
  • sol i papar po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Skuhajte rižu u mesnom temeljcu.
  2. Na laganoj vatri popržite luk dok ne požuti
  3. Rižu usitnite štapnim mikserom i pustite da se ohladi.
  4. Ohlađenoj riži dodajte luk, parmezan i origano te soli i papra po ukusu. Dobro promiješajte
  5. Rukama formirajte kuglice – krokete pa ih panirajte u brašnu, jajetu i krušnim mrvicama.
  6. Pržite kuglice na vrelom ulju dok ne postanu zlatno žute boje.
  7. Poslužite uz umak po želji.

U slast!

Posjeti Gastro.hr