gastro postao
Osim uz raskošne mesne tanjure, slasne krokete možete poslužiti i same, uz fini umak na bazi grčkog jogurta.
Hrskave grickalice od riže idealan su prilog bilo kojem mesnom jelu. Kako su sami po sebi zasitni, ovi kroketi se mogu poslužiti i kao predjelo ili ukusni snack na velikim druženjima.
Krokete možete puniti sirom, mesnim narescima ili ih jesti čiste u kombinaciji s kakvim dobrim umakom.
Sastojci:
- 2 šalice riže
- 2 šalice mesnog temeljca
- 1 crveni luk
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice svježe ribanog parmezana
- 1 žličica origana
- jaje, brašno i krušne mrvice za paniranje
- sol i papar po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
- Skuhajte rižu u mesnom temeljcu.
- Na laganoj vatri popržite luk dok ne požuti
- Rižu usitnite štapnim mikserom i pustite da se ohladi.
- Ohlađenoj riži dodajte luk, parmezan i origano te soli i papra po ukusu. Dobro promiješajte
- Rukama formirajte kuglice – krokete pa ih panirajte u brašnu, jajetu i krušnim mrvicama.
- Pržite kuglice na vrelom ulju dok ne postanu zlatno žute boje.
- Poslužite uz umak po želji.
U slast!