Krumpiri punjeni sirom

Kremasti sir, koji ima kraći rok trajanja od čvrstog, možete ubaciti u omlet s jajima, slaninom i lukom, možete ga upotrijebiti pri pravljenju pašteta i njime zamijeniti teški i kaloričniji maslac ili ga ubaciti u sredinu klasičnih, mesnih okruglica
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 794

Potrebno vam je

  • 2 kom krumpir, mladi
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 0.25 šalica parmezan
  • 4 kom slanina suha, masna
  • 2 žlica mladi luk
  • 1 mala žlica hren
  • sol
  • papar
  • 4 mala žlica maslac, slani
  • 0.50 šalica cheddar

Priprema

  1. Pecite krumpire u pećnici na 220°C oko 45 minuta ili dok ne omekšaju.
  2. Izvadite ih, a temperaturu smanjite na 175°C. Prerežite ih po dužini pa im izvadite unutrašnjost koju stavite u zdjelu.
  3. Dodajte joj vrhnje, parmezan, prženu mrvljenu slaninu, sjeckani luk i hren. Izmiješajte, začinite, napunite time krumpire, a na vrh stavite žličicu maslaca i pospite sirom.
  4. Pecite ih u plitkoj posudi na 175° oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr