gastro postao
Kremasti sir, koji ima kraći rok trajanja od čvrstog, možete ubaciti u omlet s jajima, slaninom i lukom, možete ga upotrijebiti pri pravljenju pašteta i njime zamijeniti teški i kaloričniji maslac ili ga ubaciti u sredinu klasičnih, mesnih okruglica
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 794
Potrebno vam je
- 2 kom krumpir, mladi
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
- 0.25 šalica parmezan
- 4 kom slanina suha, masna
- 2 žlica mladi luk
- 1 mala žlica hren
- sol
- papar
- 4 mala žlica maslac, slani
- 0.50 šalica cheddar
Priprema
- Pecite krumpire u pećnici na 220°C oko 45 minuta ili dok ne omekšaju.
- Izvadite ih, a temperaturu smanjite na 175°C. Prerežite ih po dužini pa im izvadite unutrašnjost koju stavite u zdjelu.
- Dodajte joj vrhnje, parmezan, prženu mrvljenu slaninu, sjeckani luk i hren. Izmiješajte, začinite, napunite time krumpire, a na vrh stavite žličicu maslaca i pospite sirom.
- Pecite ih u plitkoj posudi na 175° oko 20 minuta.
Izvor Skuhatćute