Krumpiri s tunjevinom

Stockfood
Složenac za cijelu obitelj nakon kojega nitko neće ostati gladan
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 773

Potrebno vam je

  • 360 g tuna, konz. u ulju
  • 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 500 g krumpir, zreli
  • 300 ml vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica parmezan
  • sušeni timijan
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U tavi na zagrijanom ulju pržite nasjeckanu slaninu i poriluk. Pirjajte dok slanina ne postane smeđa, a poriluk omekša. Umiješajte tunjevinu, sol i papar.
  2. Maslacem namažite posudu, složite sloj krumpira na dno, začinite, na njih stavite smjese s tunjevinom pa završite slojem krumpira. Prelijte vrhnjem te pospite timijanom i parmezanom. Pecite od sat do sat i pol.
Posjeti Gastro.hr