gastro postao
Složenac za cijelu obitelj nakon kojega nitko neće ostati gladan
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 773
Potrebno vam je
- 360 g tuna, konz. u ulju
- 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 500 g krumpir, zreli
- 300 ml vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica parmezan
- sušeni timijan
- sol
- papar
Priprema
- U tavi na zagrijanom ulju pržite nasjeckanu slaninu i poriluk. Pirjajte dok slanina ne postane smeđa, a poriluk omekša. Umiješajte tunjevinu, sol i papar.
- Maslacem namažite posudu, složite sloj krumpira na dno, začinite, na njih stavite smjese s tunjevinom pa završite slojem krumpira. Prelijte vrhnjem te pospite timijanom i parmezanom. Pecite od sat do sat i pol.