Kupidova rolada

Čokoladna rolada koja će vam zasladiti dan
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 249

Tijesto

  • 150 g šećer, u prahu
  • 2 kom vanilin šećer
  • 40 g kakao u prahu, nezašećereni

Potrebno vam je

  • 1 kom puding od vanilije, instant
  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g šećer, kristal
  • 120 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 2 žlica tamni rum

Priprema

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. istucite bjelanjke u snijeg, dodajte pola količine šećera u prahu i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Žumanjke miješajte s preostalim šećerom, dodajte vanilin šećer i kakao. Smjesu žumanjaka lagano umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
  2. Izlijte u lim obložen papirom za pečenje koji još namažite maslacem. Smjesu poravnajte, stavite u pećnicu zagrijanu na 170°c i pecite 15-ak minuta. Pečeni biskvit odmah zarolajte pomoću papira za pečenje i ostavite neka se ohladi.
  3. Kremu pripremite tako da u malo mlijeka pomiješate puding sa šećerom i jajetom pa zakuhajte u preostalome mlijeku. Kad je kuhano, ohladite. Ulijte rum i izrađeni margarin
  4. Ohlađeni biskvit za roladu odmotajte, premažite pripremljenom kremom i opet zarolajte. Ukrasite voćem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr