gastro postao
Čokoladna rolada koja će vam zasladiti dan
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 249
Tijesto
- 150 g šećer, u prahu
- 2 kom vanilin šećer
- 40 g kakao u prahu, nezašećereni
Potrebno vam je
- 1 kom puding od vanilije, instant
- 1 kom jaje kokošje
- 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 100 g šećer, kristal
- 120 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 2 žlica tamni rum
Priprema
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. istucite bjelanjke u snijeg, dodajte pola količine šećera u prahu i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Žumanjke miješajte s preostalim šećerom, dodajte vanilin šećer i kakao. Smjesu žumanjaka lagano umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
- Izlijte u lim obložen papirom za pečenje koji još namažite maslacem. Smjesu poravnajte, stavite u pećnicu zagrijanu na 170°c i pecite 15-ak minuta. Pečeni biskvit odmah zarolajte pomoću papira za pečenje i ostavite neka se ohladi.
- Kremu pripremite tako da u malo mlijeka pomiješate puding sa šećerom i jajetom pa zakuhajte u preostalome mlijeku. Kad je kuhano, ohladite. Ulijte rum i izrađeni margarin
- Ohlađeni biskvit za roladu odmotajte, premažite pripremljenom kremom i opet zarolajte. Ukrasite voćem.
Izvor Skuhatćute