Lagani zalogaj s ricottom i bobičastim voćem

Thinkstock
Osvježavajući kolač s krem sirom i bobičastim voćem
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 223

Potrebno vam je

  • 400 g ricotta
  • 125 g krem sir
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.25 šalica limunov sok
  • 2 žličica ekstrakt vanilije
  • 1 žlica rižino brašno
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • bobičasto voće

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 160°C.
  2. Pomiješajte ricottu, krem sir, jaja, limunov sok, ekstrakt vanilije, rižino brašno i šećer. Dobivenu smjesu usitnite mikserom do glatkog.
  3. Izlijte smjesu u protvan dimenzija 20x30 cm obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite 20 min ili dok biskvit očvrsne.
  5. Držite u hladnjaku dok se potpuno ohladi.
  6. Servirajte kriške biskvita i posipajte sa svježim bobičastim voćem.
Posjeti Gastro.hr