gastro postao
Osvježavajući kolač s krem sirom i bobičastim voćem
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 223
Potrebno vam je
- 400 g ricotta
- 125 g krem sir
- 2 kom jaje kokošje
- 0.25 šalica limunov sok
- 2 žličica ekstrakt vanilije
- 1 žlica rižino brašno
- 0.50 šalica šećer, kristal
- bobičasto voće
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 160°C.
- Pomiješajte ricottu, krem sir, jaja, limunov sok, ekstrakt vanilije, rižino brašno i šećer. Dobivenu smjesu usitnite mikserom do glatkog.
- Izlijte smjesu u protvan dimenzija 20x30 cm obložen papirom za pečenje.
- Pecite 20 min ili dok biskvit očvrsne.
- Držite u hladnjaku dok se potpuno ohladi.
- Servirajte kriške biskvita i posipajte sa svježim bobičastim voćem.