Lagano i brzo: Pašteta od bukovača, leće i oraha

Stockfood
Zdravu povrtnu paštetu poslužite s toplim kruhom
Vidi originalni članak

Nakon što probate kombinaciju leće i gljiva u pašteti, na kupovnu ćete zaboraviti. Savršeno maziva i kremasta, s mrvicama oraha, ova pašteta idealna je za impresioniranje društva. Treba li napominjati da je i izuzetno zdrava?

 

namaži me slasno Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina

 

Potrebno vam je:

  • 200g kuhane leće
  • 400g bukovača
  • dl mlijeka
  • žčlica brašna
  • žlica maslaca
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 i pol žličica mješavine začina
  • 80g oraha
  • povrtni temeljac

 

Njami! Domaća pašteta stvorena za ugodna druženja

 

Priprema:

  1. Skuhajte leću. Bukovače očistite i narećite na tanke listiće pa pirjajte u posudi s malo temeljca. Kad gljive omekšaju, maknite s vatre i malo ohladite. 
  2. Sameljite sve u blenderu ili stroju za mljevenje mesa zajedno s ocijeđenom lećom i orasima. Smjesu prebacite u posudu.
  3. Na maslacu popržite brašno, zalijte mlijekom i kuhajte miješajući dok ne dobijete glatki umak. Umiješajte ga s usitnjenim sastojcima.
  4. Začinite solju, paprom i povrtnom mješavinom začina
Posjeti Gastro.hr