Lava kolač - desert s kojim ne možete pogriješiti

Getty Images
Slobodni dani su stvoreni za slatke užitke poput ovog...
Vidi originalni članak

Lava cake je toliko poznat da vam ne moramo ni pisati o sočnom biskvitnom rubu i kremastoj, tekućoj unutrašnjosti. Sve što trebate je dobro promiješati sastojke, zagrijati pećnicu i pripaziti na vrijeme pečenja.

Savršeno pristaje uz sezonsko bobičasto voće, sladoled, lagano tučeno vrhnje i gorki posip od kakaa. 

 

pregacha Kakva poslastica: Lava cake s bijelom čokoladom

 

Sastojci:

  • 50 g čokolade
  • 4 žlice maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 jaje + 1 žumanjak
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1 žlica kakaa u prahu

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 
  2. Dvije posudice premažite s malo maslaca.
  3. Otopite čokoladu i maslac na pari pa umiješajte šećer u prahu i jaja.
  4. Na kraju dodajte brašno i kakao u prahu, dobro izmiješajte pa prelijte u posudice.
  5. Pecite 12 ili 13 minuta, sve dok se rubovi ne stisnu, a sredina ostane tekuća.
  6. Pustite da se deserti malo ohlade, a potom ih prevrnite na tanjure.

Uživajte!

 

Tasty Business Lava cake koji ne deblja - isprobali smo recept za genijalan čokoladni izum!

 

Posjeti Gastro.hr