Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo.
Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može čekati maksimalno tri mjeseca u zamrzivaču pravi trenutak.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 100 g maslaca
- 200 g bijele čokolade
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 jaja
Postupak pripreme:
- Otopite čokoladu i maslac na pari. Jaja i šećere istucite pjenjačom.
- Kad se smjesa od čokolade otopila, sjedinila s maslacem i malo ohladila pjenjačom umiješajte smjesu od jaja i šećera.
- Na kraju lagano špatulom umiješajte brašno.
- Keramičke posude za souffle dobro namastite i pospite brašnom kako bi stijenke bile obložene.
- Smjesu rasporedite u posude i stavite u zamrzivač. Najbolje preko noći, ali možete do tri mjeseca, tako da je ovaj desert idealan za neplanske goste.
- Kad ste željni slatkog, pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva s ventilacijom i pecite 20 minuta zamrznute kolačiće.
- Kad lava cake izvadite iz pećnice, pustite 10-ak minuta da se prohlade, pa nožem lagano odvojite od stijenki posuda.
- Okrenite na tanjur i istresite.
- Poslužite uz kuglu sladoleda, svježe voće ili neki sirup od voća.
Dobar tek!