Kolumne 3581 prikaza 09. svibnja 2019.

Kakva poslastica: Lava cake s bijelom čokoladom

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Dan je savršen za ovakav desert - topli lava cake od bijele čokolade.

Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo.

Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može čekati maksimalno tri mjeseca u zamrzivaču pravi trenutak.

 

Možda vas zanima... Semifreddo sa šumskim voćem i čokoladnim namazom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Mileram kocke - brze, jednostavne, neodoljive Kolumne Možda vas zanima... Obična čokoladna torta s jagodama - nestaje brže nego nastaje Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 100 g maslaca
  • 200 g bijele čokolade
  • 100 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 jaja

Postupak pripreme:

  1. Otopite čokoladu i maslac na pari. Jaja i šećere istucite pjenjačom.
  2. Kad se smjesa od čokolade otopila, sjedinila s maslacem i malo ohladila pjenjačom umiješajte smjesu od jaja i šećera.
  3. Na kraju lagano špatulom umiješajte brašno.
  4. 4 keramičke posude (one malo veće, za souffle npr) dobro namastite i pospite brašnom kako bi stijenke bile obložene.
  5. Smjesu rasporedite u posude i stavite u zamrzivač. Najbolje preko noći, ali možete do 3 mjeseca, tako da je ovaj desert idealan za neplanske goste.
  6. Kad ste željni slatkog, pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva s ventilacijom i pecite 20 minuta zamrznute kolačiće.
  7. Kad lava cake izvadite iz pećnice, pustite 10-ak minuta da se prohlade, pa nožem lagano odvojite od stijenki posuda.
  8. Okrenite na tanjur i istresite.
  9. Poslužite uz kuglu sladoleda, svježe voće ili neki sirup od voća.

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran  | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.