Donosimo super recept za osvježavajuć ljetni kolač od mini pereca i jagoda, obavezno ga isprobaj!
Ovaj fora ljetni desert Amerikanci zovu salata od pereca i želea od jagoda (Strawberry-Pretzel Jello Salad). Mi nećemo ići tako daleko, nazvat ćemo ga - kolačem, i kao takvog s guštom i pojesti jer jako nam je fora ta kombinacija koju stvaraju mini slani pereci i slatke jagode te krem sira, odnosno mascarpone. Zapravo, neka varijanta cheesecakea!
Kad jagode više ne budu u sezoni, zamijeni ih nekim drugim voćem i ponovno ćeš imati zanimljivu, a tako jednostavnu slasticu koju možeš napraviti unaprijed, dan prije nego što ti dolaze gosti. A idealna je za ljetna druženja na otvorenom!
Donosimo odličan recept za kolač od mini pereca i jagoda!
Kolač od mini pereca i jagoda
foto: cuisinecrafted.com/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Kolač bez pečenja od mini pereca i jagoda
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pereci
2
šalica
Šećer
11
žlica
Šećer
0,25
šalica
Maslac
0,50
šalica
Suncokretovo ulje
2
žlica
Krem sir
250
g
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Šlag
250
ml
Želatina od jagode u prahu
180
g
Voda
500
ml
Jagode
300
g
Kiselo vrhnje
500
g
Pekan orasi
0,25
šalica
Postupak
2 žalice zdrobljenih mini pereca pomiješaj sa 6 žlica šećera i 1/2 šalice rastopljenog maslaca. Smjesu utisni na dno namašćenog kalupa dimenzija cca 33x23 cm.
koru peci 15 minuta na 175 stupnjeva. Pusti da se potpuno ohladi prije slaganja kolača.
Napravi kremu od krem sira, 5 žlilca šećera i 1 žličice ekstrakta vanilije. Miksaj na slaboj brzini dok se šećer potpuno ne rastopi. Umiješaj šlag i namaži na podlogu od pereca.
Napravi žele od jagoda. Umiješaj želatinu i 2 šalice kipuće vode (500 ml) dok se sve ne rastopi, dodaj jagode.
Hladi oko 1 sat, dok se djelomično na stvrdne. Premaži opreko kreme od krem sira, ohladi minimalno 8 sati da se potpuno stisne.
Kiselo vrhnje izmiješaj sa 1/4 šalice šećera, premaži preko sloja od jagoda. pospi tostiranim grubo nasjeckanim pekan orasima.