Slobodni dani su stvoreni za slatke užitke poput ovog...
Lava cake je toliko poznat da vam ne moramo ni pisati o sočnom biskvitnom rubu i kremastoj, tekućoj unutrašnjosti. Sve što trebate je dobro promiješati sastojke, zagrijati pećnicu i pripaziti na vrijeme pečenja.
Savršeno pristaje uz sezonsko bobičasto voće, sladoled, lagano tučeno vrhnje i gorki posip od kakaa.
Sastojci:
- 50 g čokolade
- 4 žlice maslaca
- 60 g šećera u prahu
- 1 jaje + 1 žumanjak
- 3 žlice glatkog brašna
- 1 žlica kakaa u prahu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Dvije posudice premažite s malo maslaca.
- Otopite čokoladu i maslac na pari pa umiješajte šećer u prahu i jaja.
- Na kraju dodajte brašno i kakao u prahu, dobro izmiješajte pa prelijte u posudice.
- Pecite 12 ili 13 minuta, sve dok se rubovi ne stisnu, a sredina ostane tekuća.
- Pustite da se deserti malo ohlade, a potom ih prevrnite na tanjure.
Uživajte!