Čokoladni kolač s tekućom čokoladnom sredinom gotovo je uvijek prvi izbor kada su u pitanju deserti. Nema se tu što ne voljeti. Brzo se priprema, a zatim donosi nezapamćeni užitak. Jedini problem jesu i ostaju kalorije koje nam vole stvarati grižnju savjesti nakon svakog pojedenog zalogaja.
Da bismo uživali bez imalo briga, pobrinula se Ivana s bloga Tasty Business. Osmislila je recept za zdravi lava kolač koji ne deblja, a kako bi se uvjerili da stvar zbilja funkcionira, odlučili smo testirati njezin recept.
Osim tamne čokolade, Ivana je umjesto maslaca u kolač ubacila kokosovo ulje, himalajsku sol, cimet, vaniliju, jaja i pirovo brašno.
Postupak je i više nego jednostavan. Čokoladu i kokosovo ulje otopite na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici, dodajte cimet, vaniliju i sol, pa dodajte jedno po jedno jaje. Kada ste iskoristili sve mokre sastojke, umiješajte brašno i to je to. Smjesu rasporedite u kalupe koje ste premazali kokosovim uljem i pecite desetak minuta na 180 stupnjeva, stoji u Ivaninom receptu.
Vjerno smo pratili Ivanine upute, koje možete pronaći i na njezinom Instagram profilu, i zbilja uspjeli. Pripremili smo lava kolač, prozvali ga zdravim i odmah navalili na dvije porcije. Kolač je iznutra mekan i tekuć, a dodaci poput cimeta i vanilije čine ga još posebnijim. Kako smo koristili čokoladu s visokim postotkom kakaa, u smjesu smo dodali i dvije žlice sirupa od datulje. Pun pogodak!
Ocjena: 5/5, definitivno isprobati (čak i prije spavanja, bez trunke krivnje)