Špajza 24. ožujka 2019.

Lava cake koji ne deblja - isprobali smo recept za genijalan čokoladni izum!

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Ivana s bloga Tasty Business na svom je Instagram profilu nedavno podijelila recept za lava kolač bez šećera i maslaca. Takav nam se kolač na prvu učinio nemogućom misijom, pa smo se bacili na eksperimentiranje...

Čokoladni kolač s tekućom čokoladnom sredinom gotovo je uvijek prvi izbor kada su u pitanju deserti. Nema se tu što ne voljeti. Brzo se priprema, a zatim donosi nezapamćeni užitak. Jedini problem jesu i ostaju kalorije koje nam vole stvarati grižnju savjesti nakon svakog pojedenog zalogaja. 

Da bismo uživali bez imalo briga, pobrinula se Ivana s bloga Tasty Business. Osmislila je recept za zdravi lava kolač koji ne deblja, a kako bi se uvjerili da stvar zbilja funkcionira, odlučili smo testirati njezin recept.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Opet je pojeo sve. 🍫 Ne zafrkavam se. Ostavio mi jedan jer kao jedan mi je dovoljan za fotku. 😆 Njemu je ovaj tjedan bio rođendan, a voli ovo cudo. Voli sva osnovna, tri sastojaka čuda od slatkoga. Da se ubijem s tortom par sati, pojeo bi komad reda radi. Gledala sam sastojke tih lava recepata i nisu mi se nikako sviđali. Šećer, previše šećera! Pa sam iskemijala ovo. Pa sam to radila skoro svaki dan ovaj tjedan. 😆 Od danas nema čokolade par mjeseci, obecavam! Recept je na svajp desno jer, koliko god on mislio, jedan komad mi nije dovoljan za napisat i format cijeli post. 😂 #foodphotography #onmytable #chocolate #lava

A post shared by t a s t y b u s i n e s s (@tasty_business) on

 

Osim tamne čokolade, Ivana je umjesto maslaca u kolač ubacila kokosovo ulje, himalajsku sol, cimet, vaniliju, jaja i pirovo brašno.

Postupak je i više nego jednostavan. Čokoladu i kokosovo ulje otopite na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici, dodajte cimet, vaniliju i sol, pa dodajte jedno po jedno jaje. Kada ste iskoristili sve mokre sastojke, umiješajte brašno i to je to. Smjesu rasporedite u kalupe koje ste premazali kokosovim uljem i pecite desetak minuta na 180 stupnjeva, stoji u Ivaninom receptu.

 

Možda vas zanima... Slasne, ali pametne ideje za tjedni meni blogerice Tasty Business Špajza

 

Vjerno smo pratili Ivanine upute, koje možete pronaći i na njezinom Instagram profilu, i zbilja uspjeli. Pripremili smo lava kolač, prozvali ga zdravim i odmah navalili na dvije porcije. Kolač je iznutra mekan i tekuć, a dodaci poput cimeta i vanilije čine ga još posebnijim. Kako smo koristili čokoladu s visokim postotkom kakaa, u smjesu smo dodali i dvije žlice sirupa od datulje. Pun pogodak! 

Ocjena: 5/5, definitivno isprobati (čak i prije spavanja, bez trunke krivnje)

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.