Lažna tuna salata - slasnija od originala

Getty Images
Umjesto klasične tuna salate, poznatim sastojcima dodajte tajni dodatak, pa se iznenadite okusima i teksturama. Najbolje od svega, u ovom jelu mogu uživati i vegetarijanci, a uz male izmijene, čak i vegani.
Vidi originalni članak

Tuna salata odličan je brzinski ručak, večera, gablec na poslu, pa čak i raskošniji doručak. Dodate li već poznatim sastojcima konzervu slanutka umjesto tune, u salati ćete uživati na neki potpuno novi, neočekivan način, a ovu varijantu možete poslužiti čak i vegetarijancima.

Želite li je pripremiti na veganski način, u recept umjesto klasične majoneze s jajima ubacite onu vegansku, a isto ponovite i s kiselim vrhnjem.

 

ručak ili večera Tortilje s tunom gotove su za manje od pola sata

za sva čula Brzo i jednostavno: Tuna puttanesca

 

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva slanutka
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žličica limunovog soka
  • Svježi bosiljak
  • 1 sitno sjeckani mladi luk
  • 5 komada kiselih krastavaca
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Slanutak istresite iz konzerve, pa ga vilicom ili blenderom lagano usitnite. Nemojte ga pretvoriti u pastu, neka ostane u komadićima.
  2. Dodajte majonezu, senf, kiselo vrhnje, limunov sok, svježi bosiljak, sjeckani mladi luk i sitno sjeckane kisele krastavce, začinite soli i paprom.
  3. Dobro promiješajte i ohladite prije posluživanja.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr