gastro postao
Umjesto klasične tuna salate, poznatim sastojcima dodajte tajni dodatak, pa se iznenadite okusima i teksturama. Najbolje od svega, u ovom jelu mogu uživati i vegetarijanci, a uz male izmijene, čak i vegani.
Tuna salata odličan je brzinski ručak, večera, gablec na poslu, pa čak i raskošniji doručak. Dodate li već poznatim sastojcima konzervu slanutka umjesto tune, u salati ćete uživati na neki potpuno novi, neočekivan način, a ovu varijantu možete poslužiti čak i vegetarijancima.
Želite li je pripremiti na veganski način, u recept umjesto klasične majoneze s jajima ubacite onu vegansku, a isto ponovite i s kiselim vrhnjem.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva slanutka
- 2 žlice majoneze
- 1 žličica senfa
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 1 žličica limunovog soka
- Svježi bosiljak
- 1 sitno sjeckani mladi luk
- 5 komada kiselih krastavaca
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Slanutak istresite iz konzerve, pa ga vilicom ili blenderom lagano usitnite. Nemojte ga pretvoriti u pastu, neka ostane u komadićima.
- Dodajte majonezu, senf, kiselo vrhnje, limunov sok, svježi bosiljak, sjeckani mladi luk i sitno sjeckane kisele krastavce, začinite soli i paprom.
- Dobro promiješajte i ohladite prije posluživanja.
Dobar tek!