Za pripremu ovih čoko keksića nećeš trebati pećnicu

SHUTTERSTOCK Keksići od zobenih pahuljica, kakaa i kikiriki maslaca
Za pripremu odličnog doručka ili deserta trebat će ti samo jedna posuda, špatula i lim za pečenje...
Vidi originalni članak

Ako dan voliš započeti ili završiti nečim slatkim, ovo je idealan recept za tebe. Riječ je o čoko zalogajima od zobenih pahuljica, bademovo mlijeka i kikiriki maslaca, koji su zaslađeni medom. Možemo ih zvati i brzinskim keksićima koji se ne peku.

Naravno, uvijek možeš ubaciti i malo nasjeckane čokolade ili, primjerice, lješnjaka. Pripazi samo da prilagodiš i količinu kokosovog ulja, odnosno kikiriki maslaca.


oliver vs. ramsay Slavni chefovi obožavaju granolu. Imamo recepte!

 

Sastojci su dovoljni za pripremu 12 keksića. Imaj na umu da ostatak možeš prebaciti u plastičnu vrećicu ili posudu te čuvati u  zamrzivaču do tri mjeseca.

Sastojci:

  • 60 g meda
  • 60 g kokosovog ulja
  • 60 ml bademovog mlijeka
  • 2 žlice kakaa
  • 70 g kikiriki maslaca
  • 150 g zobenih pahuljica
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Pomiješaj med, kokosovo ulje, bademovo mlijeko, kikiriki maslac, dvije žlice kakaa i sol. Kuhaj na laganoj vatri, uz miješanje, dok se svi sastojci ne sjedine. Makni s vatre kad se pojave mjehurići.
  2. U toplu smjesu umiješaj zobene pahuljice. Dobro promiješaj.
  3. Oblikuj 12 kuglica i rasporedi ih po podlozi koju si prethodno obložila papirom za pečenje.
  4. Stavi u hladnjak na barem pola sata.

 

Tips & tricks Ovih pet grešaka u pripremi zobene kaše moraš izbjeći

 

 

Posjeti Gastro.hr