Ako dan voliš započeti ili završiti nečim slatkim, ovo je idealan recept za tebe. Riječ je o čoko zalogajima od zobenih pahuljica, bademovo mlijeka i kikiriki maslaca, koji su zaslađeni medom. Možemo ih zvati i brzinskim keksićima koji se ne peku.
Naravno, uvijek možeš ubaciti i malo nasjeckane čokolade ili, primjerice, lješnjaka. Pripazi samo da prilagodiš i količinu kokosovog ulja, odnosno kikiriki maslaca.
Sastojci su dovoljni za pripremu 12 keksića. Imaj na umu da ostatak možeš prebaciti u plastičnu vrećicu ili posudu te čuvati u zamrzivaču do tri mjeseca.
Sastojci:
- 60 g meda
- 60 g kokosovog ulja
- 60 ml bademovog mlijeka
- 2 žlice kakaa
- 70 g kikiriki maslaca
- 150 g zobenih pahuljica
- prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješaj med, kokosovo ulje, bademovo mlijeko, kikiriki maslac, dvije žlice kakaa i sol. Kuhaj na laganoj vatri, uz miješanje, dok se svi sastojci ne sjedine. Makni s vatre kad se pojave mjehurići.
- U toplu smjesu umiješaj zobene pahuljice. Dobro promiješaj.
- Oblikuj 12 kuglica i rasporedi ih po podlozi koju si prethodno obložila papirom za pečenje.
- Stavi u hladnjak na barem pola sata.