Ledeni desert: Napravite sorbet od borovnica

Thinkstock
Riječ sorbet nastala je od arapske riječi »Sharbat« što znači »napitak od voćnog pirea«, što zapravo sorbet i jest.
Vidi originalni članak

Sorbet, smrznuti desert koji se izvorno pravi od svježeg voća ili voćnog soka i nekog alkoholnog pića s vremenom je postao prava poslastica gurmana.

Najjednostavniji recept za ovaj desert koji ima niz varijacija na temu je onaj za koji su vam potrebna tek tri sastojka: svježe voće koje imate pri ruci, voda, šećer i malo limunovog soka.  Mi vam donosimo recept za sorbet od borovnica i limuna.

 

Zdrava alternativa Kad dosadi sladoled: Sorbet od malina

 

 

Potrebno vam je: 

  • 2.5 šalice borovnica
  • 1/2 šalice vode
  • šalica šećera
  • 2 žlice limunova soka
  • žlica ruma

 

Sezona jagoda Sorbet od jagoda - bez grižnje savjesti

 

 

Priprema:

  1. Izmiješajte borovnice s vodom dok ne dobijete glatku smjesu. Tu smjesu pomiješajte s ostalim sastojcima u velikoj zdjeli.
  2. Miješajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi.
  3. Ulijte u plastičnu posudu i čuvajte u hladnjaku dok ne dosegne temperaturu od četiri stupnja. Ulijte smjesu u aparat za sladoled i zamrznite.  Ako nemate aparat za sladoled smjesu jednostavno stavite u zamrzivač i svakih pola sata promiješajte vilicom. Trebat će vam jedno 3 sata da dobijete smjesu odgovarajuće konzistencije.
Posjeti Gastro.hr