Recepti 26. svibnja 2018.

Sorbet od jagoda - bez grižnje savjesti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Na lokalnim tržnicama već možete pronaći jagode čiji vas miris poziva na pravljenje deserta gdje će baš one biti glavne zvijezde.

Sorbet od jagoda prirodno je zaslađen medom, bez dodanog šećera. Teksturom podsjeća na sladoled tako da će ga i oni najmlađi obožavati. Prizivamo ljeto ovim osvježavajućim sorbetom od jagoda. 

 

Možda vas zanima... Kad dosadi sladoled: Sorbet od malina Kolumne Sorbet od domaćeg limuna i dinje Možda vas zanima... Sorbet od domaćeg limuna i dinje Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 500 g jagoda (očišćenih od peteljki)
  • 50 ml limunovog soka
  • 100 ml meda
  • Otopljena tamna čokolada po želji

Postupak pripreme:

  1. Sve sastojke usitnite štapnim mikserom ili u blenderu.
  2. Smjesu istresite u vrećicu za zamrzivač, zatvorite i stavite u zamrzivač na sat vremena. 
  3. Nakon sat  vremena, sorbet prebacite iz vrećice u posudu s poklopcem i vratite u hladnjak na još sat vremena.
  4. Poslužite u posudici za sladoled u obliku kugle i prelijte otopljenom tamnom čokoladom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.