gastro postao
Naziv "sorbetto" potječe iz Italije što ujedno znači "i jesti i piti", stoga - nazdravite i uživajte!
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 100
Potrebno vam je
- 150 g sladoled od limuna
- 150 ml šampanjac
- 30 ml vodka
- led(kockice, drobljeni)
- limun
- 0.50 kom dinja (mesnati dio)
Priprema
- Vodu i šećer miješajući zagrijte dok se šećer ne rastopi kako biste dobili fini sirup.
- Dobiveni sirup ohladite kako biste mu mogli dodati sok limuna koji ste iscijedili i procijedili kroz finu cjediljku. Ponovno vratite u zamrzivač kako bi se što brže ohladio. Nemojte ga zamrzavati.
- U sorbetjeri, ili u običnom kućnom blenderu, izmiješajte dobiveni sirup od šećera i limuna s votkom i pjenušcem.
- Kada se fino zapjeni, servirajte u elegantnim čašama koje možete ukrasiti po želji.
- Blender isperite i u njemu usitnite očišćenu dinju narezanu na kockice s dodatkom kockica leda i malo sladoleda kako bi se bolje zapjenila.
- Pažljivo ulijte u čašu sa sorbetom od limuna kako se teksture i boje ne bi spojile.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić