Recepti 29. srpnja 2016.

Sorbet od domaćeg limuna i dinje

Sorbet od domaćeg limuna i dinje
gastro postao gastro.24sata.hr
Naziv "sorbetto" potječe iz Italije što ujedno znači "i jesti i piti", stoga - nazdravite i uživajte!

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 100

Potrebno vam je

  • 150 g sladoled od limuna
  • 150 ml šampanjac
  • 30 ml vodka
  • led(kockice, drobljeni)
  • limun
  • 0.50 kom dinja (mesnati dio)

Priprema

  1. Vodu i šećer miješajući zagrijte dok se šećer ne rastopi kako biste dobili fini sirup.
  2. Dobiveni sirup ohladite kako biste mu mogli dodati sok limuna koji ste iscijedili i procijedili kroz finu cjediljku. Ponovno vratite u zamrzivač kako bi se što brže ohladio. Nemojte ga zamrzavati.
  3. U sorbetjeri, ili u običnom kućnom blenderu, izmiješajte dobiveni sirup od šećera i limuna s votkom i pjenušcem.
  4. Kada se fino zapjeni, servirajte u elegantnim čašama koje možete ukrasiti po želji.
  5. Blender isperite i u njemu usitnite očišćenu dinju narezanu na kockice s dodatkom kockica leda i malo sladoleda kako bi se bolje zapjenila.
  6. Pažljivo ulijte u čašu sa sorbetom od limuna kako se teksture i boje ne bi spojile.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.