Kolumne 16. srpnja 2017.

Kad dosadi sladoled: Sorbet od malina

foto: Josipa Cindrić
gastro postao gastro.24sata.hr
Već par dana spremam se napraviti novu tortu, ali vrućine mi jednostavno ne dopuštaju. Dok se temperature malo ne snize pećnica će biti na godišnjem, što nam svima odgovara vjerujem.

Umjesto zasitnih slastica ovog ljeta probajte pripremiti osvježavajući smrznuti desert koji ne zahtijeva dodavanje šećera. Možete ga poslužiti odmah ili jednostavno zamrznuti i sačuvati za kasnije.

 

Možda vas zanima... Bobičasta sreća: Cheesecake u čaši s malinama Kolumne

 

Sorbet je odlična alternativa za sladoled ako želite nešto zdravije, a opet ukusno.
 

 

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić

 

Sastojci: 

  • 3 šalice zamrznutih malina
  • 1 šalica vode
  • Sok od pola limuna
  • Šećer 

Postupak: 

  1. Stavite sve sastojke u blender i izmiksajte  dok ne dobijete lijepu smjesu. Šećer možete i ne morate staviti, ovisi o vašem ukusu.
  2. Sorbet odmah poslužite ili ga spremite u zamrzivač za kasnije. 

 

Josipu i njezine delicije potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.

 

Možda vas zanima... Apsolutna kraljica ljeta: Pavlova s malinama Kolumne Možda vas zanima... Tart od marelica - najbolje od sezonskih plodova Kolumne

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.