Slatke, sočne, pomalo opore, trešnje su savršene za uživanje ravno s grane, ali još bolje je kad ih pretvoriš u kremasti, ledeni sorbet. Recept za sorbet od trešanja je toliko jednostavan da ćeš ga lako uklopiti u najužurbaniji dan.
Trebat će ti samo dobar blender i eventualno aparat za sladoled, i već nakon 40-ak minuta imat ćeš savršen ledeni voćni desert. Osim toga, sorbet od trešanja pripremiti unaprijed i čuvati u zamrzivaču do tjedan dana.
Kako postići najbolji rezultat
Za ovaj sorbet od trešanja koristi ili svježe očišćene trešnje ili zamrznute (nemoj ih odmrzavati prije upotrebe). Ako se odlučiš za svježe, pazi da ih temeljito očistiš i odstraniš koštice.
Ako nemaš aparat za sladoled, ništa zato — mješavinu možeš staviti u široku posudu, držati u zamrzivaču i svakih pola sata dobro promiješati vilicom dok ne dobiješ željenu konzistenciju.
Prava čarolija ovog deserta je u njegovoj prilagodljivosti. Želiš ga slađeg? Dodaj malo više šećera u prahu. Voliš intenzivniji voćni okus? Ostavi ga lagano kiselkastog, s manje šećera.
Sorbet od trešanja
Rashladi se, zaslužio si!