Recepti Desert 17. lipnja 2025.

Kad je vrijeme za osvježenje, pripremi sorbet od trešanja

Desert
25 MIN
15 MIN
8
JEDNOSTAVNO
sorbet od trešanja
Sorbet od trešanja
foto: nourishedkitchen.com/Pinterest
Sorbet od trešanja izvrsna je zamjena za sladoled jer ne sadrži masnoće, za njega ti trebaju samo 3 sastojka, blender i malo vremena

Slatke, sočne, pomalo opore, trešnje su savršene za uživanje ravno s grane, ali još bolje je kad ih pretvoriš u kremasti, ledeni sorbetRecept za sorbet od trešanja je toliko jednostavan da ćeš ga lako uklopiti u najužurbaniji dan.

Trebat će ti samo dobar blender i eventualno aparat za sladoled, i već nakon 40-ak minuta imat ćeš savršen ledeni voćni desert. Osim toga, sorbet od trešanja pripremiti unaprijed i čuvati u zamrzivaču do tjedan dana.

trešnje Možda vas zanima... Kako brzo očistiti trešnje od koštica? Imamo super trik! Špajza

Kako postići najbolji rezultat

Za ovaj sorbet od trešanja koristi ili svježe očišćene trešnje ili zamrznute (nemoj ih odmrzavati prije upotrebe). Ako se odlučiš za svježe, pazi da ih temeljito očistiš i odstraniš koštice.

Ako nemaš aparat za sladoled, ništa zato — mješavinu možeš staviti u široku posudu, držati u zamrzivaču i svakih pola sata dobro promiješati vilicom dok ne dobiješ željenu konzistenciju.

Prava čarolija ovog deserta je u njegovoj prilagodljivosti. Želiš ga slađeg? Dodaj malo više šećera u prahu. Voliš intenzivniji voćni okus? Ostavi ga lagano kiselkastog, s manje šećera.

sorbet od trešanja | Author: nourishedkitchen.com/Pinterest Sorbet od trešanja foto: nourishedkitchen.com/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Sorbet od trešanja
25 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Trešnja 4 šalica
  • Voda 1 šalica
  • Šećer u prahu 4 šalica
Postupak
  1. U blenderu usitni očišćene trešnje, vodu i količinu šećera po ukusu dok ne dobiješ glatku smjesu. Procijedi kroz fino sito, pritiskajući ostatke kako bi izvukao što više tekućine (ostatke baci).


  2. Dobivenu tekućinu ulij u aparat za sladoled i pripremi prema uputama proizvođača dok smjesa ne postane čvrsta i kašasta. Premjesti sorbet u posudu s hermetičkim poklopcem i stavi u zamrzivač dok ne bude spreman za posluživanje.


Rashladi se, zaslužio si!

sorbet od jagoda Možda vas zanima... SLATKO I LEDENO Vrijeme je za sorbet od jagoda Recepti Možda vas zanima... Sorbet od ananasa i mente za ultimativno osvježenje Recepti Možda vas zanima... Ledeni desert: Napravite sorbet od borovnica Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:11 17. Lipanj 2025.

    mmmm