Recepti Desert 14. svibnja 2025.

SLATKO I LEDENO Vrijeme je za sorbet od jagoda

Desert
15 MIN
5 MIN
4
JEDNOSTAVNO
sorbet od jagoda
Sorbet od jagoda
foto: Insanely Good Recipes/Pinterest
Sorbet od jagoda savršen je za kraj obroka, posebno kad ti treba neko osvježenje. Pun je voća i jako ukusan te znatno bolji kada se napravi dok kuće. Donosimo recept!

Sorbet od jagoda je svjež i sladak desert koji se najčešće priprema samo od svježih jagoda, vode i šećera. Bez vrhnja, bez jaja ili mlijeka, no u pojedinim slučajevima, kada želimo napraviti što kremastiju verziju, u sorbet od jagoda dodaje se i jedno i drugo, po želji.

Sorbet od jagoda savršen je desert za posluživanje na kraju obroka ili kao međuobrok, a može se jednostavno pripremiti uz pomoć aparata za sladoled. A najukusniji je kad se koriste slatke, domaće jagode.

Preporučujemo da smjesi za sorbet od jagoda dodaš malo soka od limuna koji pojačava okus jagoda. Što se tiče šećera, prilagodi količinu svom ukusu i slatkoći jagoda.

Margarita sa zamrznutim jagodama Možda vas zanima... Nazdravi uz margaritu sa zamrznutim jagodama! Špajza

 | Author: Shutterstock Sorbet od jagoda foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Sorbet od jagoda
15 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jagode 500 g
  • Šećer 80 g
  • Limun 0,50 kom
  • Bijelo vino 5 žlica
  • Slatko vrhnje 200 g
  • Vanilin šećer 2 kom
Postupak
  1. Jagode operi, očisti i, ako su veće, prepolovi ih. Voće zagrijavaj uz miješanje sa 5 žlica vode i šećerom, sve dok se šećer ne otopi. Nakon toga usitni sve štapnim mikserom i protisni kroz gusto cjedilo kako bi se odstranile sjemenke.

    Iscijedi limun pa sok zajedno s bijelim vinom umiješaj u kašicu od jagoda. Ostavi da se malo ohladi.


    jagode



  2. Voćnu smjesu ulij u plitku posudu (primjerice, vatrostalnu zdjelu), poklopi i ostavi 2 sata u zamrzivaču dok se uz rub ne počnu stvarati kristalići.

    Zamrznuti rub promiješaj vilicom pa ostavi jagode još 30 minuta u zamrzivaču. Zaleđeni gornji sloj ponovno ostruži vilicom. Ponavljaj ovaj postupak dok ne dobiješ čvrstu, kristalnu konzistenciju.


  3. Izmiksaj slatko vrhnje s vanillin šećerom pa ga rasporedi u desertne čaše. Sorbet ostruži vilicom i stavi na šlag. Po želji, u svaku čašu za ukras stavi po jednu jagodu i sorbet pospi šećerom u prahu.


    Sorbet od jagoda



Isprobaj i ove genijalne verzije sorbeta!

Možda vas zanima... Kad dosadi sladoled: Sorbet od malina Kolumne Sorbet od limuna i mente Možda vas zanima... Napravi domaći sorbet od limuna i mente Recepti Možda vas zanima... Sorbet od ananasa i mente za ultimativno osvježenje Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.