Ako kod kuće imaš zalihu sezonskog voća, a ne znaš kako ga potrošiti, najbolji odgovor je sorbet! Sorbet je zamrznuti desert koji se pravi od vode zaslađene šećerom i aromama poput voćnih sokova, voćnog pirea, vina, likera ili meda.
U sorbetu se uživa već 3000 godina!
Sorbet je u osnovi izrazito jednostavna kombinacija svježeg voća, voćnog soka i šećera. O porijeklu ovog popularnog deserta postoje razne teorije. Vjeruje se da su 3000. prije Krista azijske kulture otkrile korijene sorbeta u obliku drobljenog leda i raznih aroma.
A 500 godina poslije, ta se praksa nastavila i u Egiptu gdje su faraoni posjetiteljima ponudili šalicu leda pomiješanu s voćnim sokovima.
Jednostavan i ukusan desert
Dobra je vijest da je priprema sorbeta zaista jednostavna! Neće ti trebati poseban recept - samo osnovni predložak i malo kreativnosti.
Sorbet od jagoda i bresaka? Sorbet od lubenice s metvicom? Sorbet od malina i roséa? Kombinacija je mnogo, a sve su zaista jako ukusne.
Voće + šećer = sorbet
Sorbeti su jednostavna kombinacija svježeg voća ili voćnog soka, vode i šećera. Danas ti donosimo recept koji potpisuje slavni chef Jamie Oliver za sorbet od limuna i limete koji možeš pripremiti za nekoliko minuta, zamrznuti ga, a zatim uživati u ljetnoj delikatesi.
Sorbet od limuna i mente posluži u izdubjenim limunima
Isprobaj i ove sorbet kombinacije...