Po mnogima kraljica jela od vučenog tijesta, pita zeljanica posebno je popularna na prostorima bivše države, a tradicionalni recept olakšat će ti pripremu – gotova je u sat vremena i spremna da u njoj uživate i ti i tvoji gosti
Divimo se onima koji znaju razvući dobro vučeno tijesto, a što je tek s onima koji znaju i savršeno pogoditi okus i začinjenost punjenja?! Primjerice ova pita zeljanica, punjena špinatom i kravljim sirom prava je poslastica, no treba je dovoljno posoliti, a ne i presoliti. Tko to umije savršeno pogoditi, e to je pravi majstor, odnosno prava majstorica zeljanice!
Kako bismo ti omogućili da se posvetiš isključivo usavršavanju nadjeva, ovaj put dopustit ćemo ti da koristiš kupovne kore. Naravno, ako si majstor(ica) razvlačenja kora kod kuće, slobodno koristi svoje domaće.
Pita zeljanica
Umjesto špinata u nadjevu za zeljanicu možeš upotrijebiti i blitvu, kelj ili poriluk. Odlično funkcionira i zamrznuti špinat, u trenucima kada ti svježi nije dostupan.