Recepti 10. veljače 2022.

Najbolji burek s mesom od gotovih kora

; Burek s mesom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Burek s mesom omiljeni je odabir za doručak, a mi znamo kako pripremiti najbolji hrskavi burek s gotovim korama!

Burek s mesom omiljeni ti je doručak? Onda si na pravom mjestu. Sočan i mirisan burek na stolu možeš imati za svega sat vremena, a za slastan zalogaj ne moraš potegnuti do lokalne pekare. Iako neki vole motani burek sa mesom, nama je ipak draži recept za okrugli burek koji režemo na trokute. 

Burek s mesom pripremi brzo s gotovim korama

Priprema bureka s mesom je dugotrajna jedino ako sami mijesimo kore, no ako pratiš recept za burek s gotovim korama, priprema postaje mnogo kraća i manje komplicirana. Ako ipak želiš kore za burek pripremiti doma, za to će ti trebati nešto više strpljenja i iskustva. Najjednostavniji recept za tijesto za burek zahtijeva 500 g glatkog brašna, 300 ml mlake vode, dvije žlice ulja i žličicu soli. Kada umijesiš glatko tijesto ostavi ga da stoji pola sata i zatim razvuci toliko tanko da kroz njega možeš vidjeti dlan. Takvo tijesto napuni nadjevom po receptu u nastavku i burek s mesom je spreman. Ako ipak nemaš strpljenja za pripremu tijesta za burek, jednako će ukusan biti i burek s mesom od gotovih kora.

Za recept za burek s mesom ne trebaš puno sastojaka

Jedno pakiranje kora za savijače, 300 grama mljevenog mesa, nešto ulja i začina je sve što ti treba za pripremu najboljeg recepta za burek s mesom. Prije samog slaganja bureka, potrebno je lagano pirjati meso kako bi omekšalo, a zatim slijedi najzabavniji dio - oblikovanje bureka. Red kora, red punjenja od mesa i tako nekoliko puta dok ne dobiješ najbolji domaći burek s mesom od gotovih kora. Ako želiš meso zamijeniti sirom, pomiješaj 500 g svježeg sira s jednom čašicom vrhnja te umiješaj dva jaja i malo soli. 

 | Author: Shutterstock Recept za burek s mesom od gotovih kora; foto: Shutterstock

Recept za burek s mesom od gotovih kora

Sastojci:

  • 1 pakiranje kora za savijače (500 g)
  • 300 g mljevenog mesa po izboru
  • 2 glavice luka
  • 200 ml vode
  • Papar 
  • Sol
  • Ulje

Priprema:

  1. Luk očisti pa nareži na sitne kockice te na ulju poprži dok ne postane staklast. 
  2. U tavu dodaj meso i pirjaj oko 15 minuta dok ne omekša. Kada je gotovo, na meso dodaj obilnu količinu mljevenog papra i soli po želji. 
  3. U lončiću zagrij 200 ml vode i dodaj oko 50 ml ulja te žličicu soli.
  4. U okruglu posudu za pečenje stavi tri kore, a između svake dodaj malo mješavine vode i ulja. 
  5. Jednu koru sačuvaj cijelu, a ostale nakidaj na nepravilne komade. 
  6. U posudu za pečenje dodaj sloj nakidanih kora, malo mješavine vode i ulja te zatim nadjeva i tako sve dok ne potrošiš sve sastojke. 
  7. Na kraju burek prelij ostatkom mješavine vode i ulja te ga pokrij cijelom korom. 
  8. Burek s mesom peci oko 30 do 40 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. 
  9. Kada je gotov, burek iz posude za pečenje preokreni na veliki tanjur i ostav ga da stoji 10-ak minuta. 
  10. Burek je spreman za rezanje i posluživanje uz čašu hladnog jogurta.

Dobar tek! 

 | Author: Shutterstock Burek s mesom; foto: Shutterstock

Možda vas zanima... Pite i savijače - favoriti koji će oduševiti baš svakog Špajza Možda vas zanima... Burek s mesom i bundevom - jesenska delicija koja grije Kolumne Možda vas zanima... Šumski burek od vrganja, špeka i poriluka Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.