Špajza 11. veljače 2019.

Pite i savijače - favoriti koji će oduševiti baš svakog

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Zimsko doba stvoreno je za omiljene spojeve hrskavog tijesta i kremastih nadjeva. Donosimo vam naše favorite!

Sir, krumpir, meso ili kruške, bundeva i jabuke, odluka o najdražem punjenju zbilja je teška. Upravo zato, donosimo vam čak deset genijalnih recepata za pripremu omiljenih zimskih zalogaja. Birajte između bučnice, krumpiruša, pita sa sirom i slatkih delicija, pa se bacite na pripremu ovih neodoljivih sezonskih specijaliteta.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Burek ili pita sa sirom nikada nije loša ideja. Upustite se u pripremu domaće varijante ili pak se poslužite kupovnim korama i pripremite super brzu verziju u manje od pola sata.

 

Možda vas zanima... Upustila sam se u pripremu domaćeg bureka - evo kako je to izgledalo! Kolumne Burek Možda vas zanima... Burek ili pita: Otkrivamo najjednostavniji način za pripremu omiljenog jela None

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Kada je u pitanju jednostavan nadjev poput onog od krumpira, svakako nemojte preskakati pripremu domaćih kora. Neće vam oduzeti previše vremena, a rezultati će biti i više neko slasni.

 

krumpirusa Možda vas zanima... Pita krumpiruša s domaćim korama Kolumne

 

Za nešto složenije i bogatije okuse, okrenite se slasnim spojevima gljiva i janjetine po receptu Kasandre s bloga Forking Croatia.

 

Možda vas zanima... Štrudle od janjetine i vrganja - savršeni jesenski zalogaji Kolumne

 

Bundevu obožavamo od početka jeseni, pa sve do kraja zime, stoga i ne čudi što je ova pita po receptu naše kolumnistice Zdrave Ive i u našoj kuhinji apsolutni hit - u slatkoj i slanoj varijanti!

Također, bučnica baš nikada ne izlazi iz sezone, pa je tako možete pripremiti u baš svako doba godine. Ljeti je volimo s tikvicama, a u jesen i zimu, uz sir, u kore pakiramo omiljene narančaste bundeve. Divan recept i priču donose vam Sweety&Spicy.

 

Možda vas zanima... Savijača s bundevom - slatka ili slana Kolumne Možda vas zanima... Ljetna posla: "Oj sim na gemišt, spekel sem bučnicu" Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy


Osim već poznatog, u lisnato tijesto možete umotati i neobične kombinacije poput brokule i sira. Kremasta iznutra, hrskava izvana, ova će brza štrudla biti idealan ručak, večera ili grickalica.

 

Vučeno tijesto Možda vas zanima... Brzo i jednostavno: Zamotajte brokulu u lisnato tijesto Recepti

 

Štrudla od jabuka apsolutni je klasik i rado viđena poslastica svakog obiteljskog stola. No jeste li znali da priprema štrudle od jabuka može trajati i kraće od pola sata? Pripremite kore, u nadjev od jabuka ubacite omiljene arome, a zatim sve zajedno zarolajte u divnu slasticu.

 

Štrudla od jabuka Možda vas zanima... Štrudl od jabuka: Jednostavno do savršenstva! Recepti Možda vas zanima... Omiljena slastica: Savijača od jabuka s bademima Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Kruške, crno vino i hrskavo lisnato tijesto savršen su spoj kada su u pitanju brzinski deserti za nenajavljene goste. Vjerujte, ovom ćete slasticom oduševiti baš svakog.


Pijane kruške u lisnatom tijestu Možda vas zanima... Brza poslastica: Pijane kruške u lisnatom tijestu Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.