gastro postao
Klasičnu pripremu štrudle od jabuka začinite bademima, pa uživajte u divnoj slastici prepunoj fantastičnih okusa...
Slatke okuse jeseni na divan će način zaokružiti tostirani bademi, a da bi štrudla bila još slađa, upustite se u pripremu domaćeg tijesta pa baš čitav desert pripremite sami.
Sve što vam treba su jabuke, bademi, začini po želji i klasični sastojci za pripremu tijesta. Budite strpljivi i uzmite si vremena kako bi savijača ispala hrskava izvana, a fina i sočna iznutra.
Ako pak nemate dovoljno vremena za pripremu domaćeg tijesta, upotrijebiti možete i kupovno lisnato.
Potrebno vam je:
- 1 kg jabuka
- 1 žlica maslaca
- 200 g mljevenih badema
- 1 šaka grožđica
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 mala žličica mljevenog cimeta
- 5 žlica šećera
- 400 g pšeničnog brašna
- voda
- sol
- šećer, u prahu
Priprema:
- Zamijesite glatko tijesto od brašna, vode i soli pa podijelite na dvije loptice.
- Za nadjev pomiješajte naribane jabuke, šećer, vanilin šećer, cimet, grožđice i bademe.
- Svaku lopticu tijesta razvucite preko cijelog stola, poškropite otopljenim maslacem i rasporedite nadjev.
- Zarolajte i slažite u lim premazan maslacem.
- Pecite 40 minuta na 180°c.
- Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
U slast!