Recepti 28. listopada 2017.

Omiljena slastica: Savijača od jabuka s bademima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasičnu pripremu štrudle od jabuka začinite bademima, pa uživajte u divnoj slastici prepunoj fantastičnih okusa...

Slatke okuse jeseni na divan će način zaokružiti tostirani bademi, a da bi štrudla bila još slađa, upustite se u pripremu domaćeg tijesta pa baš čitav desert pripremite sami. 

Sve što vam treba su jabuke, bademi, začini po želji i klasični sastojci za pripremu tijesta. Budite strpljivi i uzmite si vremena kako bi savijača ispala hrskava izvana, a fina i sočna iznutra.

Ako pak nemate dovoljno vremena za pripremu domaćeg tijesta, upotrijebiti možete i kupovno lisnato.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg jabuka
  • 1 žlica maslaca
  • 200 g mljevenih badema
  • 1 šaka grožđica
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 mala žličica mljevenog cimeta
  • 5 žlica šećera
  • 400 g pšeničnog brašna
  • voda
  • sol
  • šećer, u prahu

Priprema:

  1. Zamijesite glatko tijesto od brašna, vode i soli pa podijelite na dvije loptice.
  2. Za nadjev pomiješajte naribane jabuke, šećer, vanilin šećer, cimet, grožđice i bademe.
  3. Svaku lopticu tijesta razvucite preko cijelog stola, poškropite otopljenim maslacem i rasporedite nadjev.
  4. Zarolajte i slažite u lim premazan maslacem.
  5. Pecite 40 minuta na 180°c.
  6. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
     

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.