Ledeni tris

Mekana i kremasta torta od tri vrste sladoleda
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 306

Sladoled od borovnice

  • 2 šalica borovnice
  • 125 mala žlica sol
  • 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Sladoled od jagoda

  • 400 g jagode
  • 2 kom vanilin šećer
  • 1.50 žlica limunov sok

Sladoled od vanilije

  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 250 ml vrhnje za šlag
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 125 g šećer, kristal

Priprema

  1. Stavite borovnice, šećer i sol u lonac na umjerenu vatru i pustite da kuha, nakon pet minuta maknite s vatre, izmiksajte i neka se ohladi. Dodajte tučeno vrhnje. Hladite poklopljeno u hladnjaku dva sata.
  2. Pripremite sladoled od jagoda. Jagode operite i osušite pa stavite u mikser sa šećerom i vanilin šećerom. Zalijte limunovim sokom i dobro izmiksajte. Istucite vrhnje i dodajte jagodama. Promiješajte i ostavite u hladnjaku na dva, tri sata.
  3. Pomiješajte mlijeko, slatko vrhnje i vaniliju pa ugrijte do vrenja. Maknite s vatre i ostavite da odstoji desetak minuta. Pjenasto umutite šećer i jaja te dodajte u vruće mlijeko. Ostavite u hladnjaku na dva sata. Ohlađene sladoledne kreme rasporedite prema želji u okrugli kalup. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr