gastro postao
Mekana i kremasta torta od tri vrste sladoleda
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 306
Sladoled od borovnice
- 2 šalica borovnice
- 125 mala žlica sol
- 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Sladoled od jagoda
- 400 g jagode
- 2 kom vanilin šećer
- 1.50 žlica limunov sok
Sladoled od vanilije
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 250 ml vrhnje za šlag
- 1 kom mahuna vanilije
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 125 g šećer, kristal
Priprema
- Stavite borovnice, šećer i sol u lonac na umjerenu vatru i pustite da kuha, nakon pet minuta maknite s vatre, izmiksajte i neka se ohladi. Dodajte tučeno vrhnje. Hladite poklopljeno u hladnjaku dva sata.
- Pripremite sladoled od jagoda. Jagode operite i osušite pa stavite u mikser sa šećerom i vanilin šećerom. Zalijte limunovim sokom i dobro izmiksajte. Istucite vrhnje i dodajte jagodama. Promiješajte i ostavite u hladnjaku na dva, tri sata.
- Pomiješajte mlijeko, slatko vrhnje i vaniliju pa ugrijte do vrenja. Maknite s vatre i ostavite da odstoji desetak minuta. Pjenasto umutite šećer i jaja te dodajte u vruće mlijeko. Ostavite u hladnjaku na dva sata. Ohlađene sladoledne kreme rasporedite prema želji u okrugli kalup. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Poslužite.
Izvor Skuhatćute