Ledeni vjetar od čokolade za polizati prste

Stockfood
Lagani ljetni desert promašio je godišnje doba, ali je obogaćen čokoladom, te još više neodoljiv i - "za prste polizati"
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 326

Beze kore

  • 10 kom bjelanjak kokošji
  • 300 g šećer, kristal
  • 1 mala žlica vinski ocat

Krema

  • 10 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 4 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 žlica oštro brašno
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 170 g maslac, neslani
  • 120 g tamna čokolada
  • 7 dl vrhnje za šlag

Priprema

  1. Za beze kore bjelanjke, šećer i nekoliko kapi octa miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Nju podijelite na tri dijela i potom rasporedite na masni papir za pečenje. Svaku pecite oko 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°c.
  2. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom pa dodajte brašno, mlijeko, vanilin šećer i čokoladu. Kuhajte kremu na pari dok se ne postane gusta. Maknite je s vatre i ohladite.
  3. U dobro ohlađenu kremu umiksajte pjenasto izrađen maslac.
  4. U posebnoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag sve dok ne postane čvrsto.
  5. Uzmite prvu koru, na nju namažite kremu, a zatim slatko vrhnje. Stavite drugu koru i ponovite postupak. Završite zadnjom korom pa premažite tortu ostatkom čokoladne kreme. Nakon što se torta dobro ohladi u hladnjaku, stavite na nju ostatak slatkog vrhnja.
Posjeti Gastro.hr