Lepinje

Lepinje poslužite kao prilog uz glavno jelo, a možete ih jesti i same s namazom po želji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 608

Potrebno vam je

  • 30 g suhi kvasac
  • 1.50 mala žlica sol
  • 1.50 žlica šećer, kristal
  • 300 ml voda
  • 350 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1200 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Pomiješajte kvasac i šećer, dodajte 100 ml mlakog mlijeka i ostavite da "proradi".
  2. Brašno pomiješajte sa soli, dodajte kvasac, ostatak mlijeka i vode te ulje i zamijesite glatko tijesto. Premažite ga uljem i pustite da odstoji dok se ne udvostruči. Zatim iz njega istisnite zrak i ostavite da se ponovno diže. Potom podijelite na 8 jednakih loptica i od njih oblikujte lepinje. Stavite ih na krpu posutu brašnom i ostavite 10 min.
  3. Zagrijte pećnicu na 250°C pa stavite lim za pečenje da se zagrije. Lepinje složite na okrenut lim, premažite ih vodom i pecite 7-10 min. Čim ih izvadite, pokrijte ih krpom da omekšaju.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr