Lijeno popodne uz prhke keksiće s limunom

Getty Images
Ove keksiće možete peći cijele godine, neovisno o sezoni...
Vidi originalni članak

Limun je jedna od naših najdražih namirnica i gotovo uvijek u slastice dodajemo barem malo naribane korice. Uživamo u mirisu limuna koji se širi kuhinjom i baš zato često pripremamo ove jednostavne, prhke keksiće.

Smjesa za keksiće ne mora stajati, što znači da priprema i pečenje traju manje od pola sata. Dakle, ovo je idealan recept za tmurne radne dane, kada se samo želite zavaliti u naslonjač i opustiti uz dobar film. 

 

 

uz kavu... Pahuljasti biskvit od limuna i badema – bez brašna!

 

 

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 1 veliko jaje
  • 2 žličice limunove korice
  • 2 žlice limunovog soka
  • 300 g brašna
  • Šećer u prahu

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Izmiksajte maslac i šećer u pahuljastu smjesu. Dodajte jaje, koricu i sok limuna.
  3. Postupno dodajte brašno i lagano miksajte.
  4. Oblikujte male kuglice promjera 3 centimetra.
  5. Rasporedite kuglice po limu obloženom papirom za pečenje, s većim razmakom.
  6. Lagano vilicom utisnite svaku kuglicu.
  7. Pecite otprilike 15 minuta, sve dok ne poprime laganu zlatnu boju s donje strane.

 

 

PRAVA POSLASTICA Zasladi se sočnim kolačem od limuna

 

 

Pričekajte da se ohlade, pospite ih šećerom u prahu i poslužite!

 

 

Posjeti Gastro.hr