gastro postao
Ove keksiće možete peći cijele godine, neovisno o sezoni...
Limun je jedna od naših najdražih namirnica i gotovo uvijek u slastice dodajemo barem malo naribane korice. Uživamo u mirisu limuna koji se širi kuhinjom i baš zato često pripremamo ove jednostavne, prhke keksiće.
Smjesa za keksiće ne mora stajati, što znači da priprema i pečenje traju manje od pola sata. Dakle, ovo je idealan recept za tmurne radne dane, kada se samo želite zavaliti u naslonjač i opustiti uz dobar film.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 130 g šećera
- 1 veliko jaje
- 2 žličice limunove korice
- 2 žlice limunovog soka
- 300 g brašna
- Šećer u prahu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Izmiksajte maslac i šećer u pahuljastu smjesu. Dodajte jaje, koricu i sok limuna.
- Postupno dodajte brašno i lagano miksajte.
- Oblikujte male kuglice promjera 3 centimetra.
- Rasporedite kuglice po limu obloženom papirom za pečenje, s većim razmakom.
- Lagano vilicom utisnite svaku kuglicu.
- Pecite otprilike 15 minuta, sve dok ne poprime laganu zlatnu boju s donje strane.
Pričekajte da se ohlade, pospite ih šećerom u prahu i poslužite!