Recepti 5862 prikaza 14. ožujka 2019.

Pahuljasti biskvit od limuna i badema – bez brašna!

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolač uz kavu naš je mali ritual vikendom. Uz šalicu vruće crne kave izvrsno pristaju sočni, lagani biskviti, baš poput ovog.

Obožavamo biskvite jer su jednostavni i brzo spremni za posluživanje, a osobito su nam drage verzije s citrusima. Moramo priznati da ponekad popustimo i u kasnim noćnim satima i odrežemo pokoji komadić.

Ovaj recept volimo jer je pšenično brašno zamijenjeno bademovim, nije potrebno pripremati šećerni preljev i ne mrvi se. Trebat će vam samo pola sata vremena, a količina je dovoljna za osam serviranja.  

 

 

Možda vas zanima... U svako doba dana: Brzi biskviti sa sirom Recepti

 

 

Sastojci:

  • 4 velika jaja
  • 2 žlice limunove korice
  • 100 g bijelog šećera
  • 150 g bademovog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice mljevenog kardamoma
  • 1 žličica octa
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 20 ili 22 cm premažite maslacem.
  2. Izmiksajte dva žumanjka s 50 g šećera u pahuljastu smjesu. Dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo i kardamom.
  3. Izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg s prstohvatom soli i octom pa umiješajte špatulom u smjesu sa žumanjcima. 
  4. Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i pecite otprilike pola sata. Izvadite iz pećnice kad se biskvit odvoji od kalupa.

 

 

Možda vas zanima... Za lijena popodneva: Biskvit kolač od kokosa Recepti

 

 

Ohladite i pospite šećerom u prahu!

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • aandii 17:34 14. Ožujak 2019.

    Ovaj recept nema smisla. U sastojcima ste stavili 4 jaja a u nastavku pišete 2 žumanjka. Nije mi jasno.