gastro postao
Kolač uz kavu naš je mali ritual vikendom. Uz šalicu vruće crne kave izvrsno pristaju sočni, lagani biskviti, baš poput ovog.
Obožavamo biskvite jer su jednostavni i brzo spremni za posluživanje, a osobito su nam drage verzije s citrusima. Moramo priznati da ponekad popustimo i u kasnim noćnim satima i odrežemo pokoji komadić.
Sastojci:
- 4 velika jaja
- 2 žlice limunove korice
- 100 g bijelog šećera
- 150 g bademovog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ¼ žličice mljevenog kardamoma
- 1 žličica octa
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 20 ili 22 cm premažite maslacem.
- Izmiksajte dva žumanjka s 50 g šećera u pahuljastu smjesu. Dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo i kardamom.
- Izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg s prstohvatom soli i octom pa umiješajte špatulom u smjesu sa žumanjcima.
- Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i pecite otprilike pola sata. Izvadite iz pećnice kad se biskvit odvoji od kalupa.
Ohladite i pospite šećerom u prahu!