Recepti 5517 prikaza 14. ožujka 2019.

Pahuljasti biskvit od limuna i badema – bez brašna!

Getty Images
Kolač uz kavu naš je mali ritual vikendom. Uz šalicu vruće crne kave izvrsno pristaju sočni, lagani biskviti, baš poput ovog.

Obožavamo biskvite jer su jednostavni i brzo spremni za posluživanje, a osobito su nam drage verzije s citrusima. Moramo priznati da ponekad popustimo i u kasnim noćnim satima i odrežemo pokoji komadić.

Ovaj recept volimo jer je pšenično brašno zamijenjeno bademovim, nije potrebno pripremati šećerni preljev i ne mrvi se. Trebat će vam samo pola sata vremena, a količina je dovoljna za osam serviranja.  

 

 

Možda vas zanima... U svako doba dana: Brzi biskviti sa sirom Recepti

 

 

Sastojci:

  • 4 velika jaja
  • 2 žlice limunove korice
  • 100 g bijelog šećera
  • 150 g bademovog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice mljevenog kardamoma
  • 1 žličica octa
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 20 ili 22 cm premažite maslacem.
  2. Izmiksajte dva žumanjka s 50 g šećera u pahuljastu smjesu. Dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo i kardamom.
  3. Izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg s prstohvatom soli i octom pa umiješajte špatulom u smjesu sa žumanjcima. 
  4. Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i pecite otprilike pola sata. Izvadite iz pećnice kad se biskvit odvoji od kalupa.

 

 

Možda vas zanima... Za lijena popodneva: Biskvit kolač od kokosa Recepti

 

 

Ohladite i pospite šećerom u prahu!

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • aandii 17:34 14. Ožujak 2019.

    Ovaj recept nema smisla. U sastojcima ste stavili 4 jaja a u nastavku pišete 2 žumanjka. Nije mi jasno.