gastro postao
Želite nešto brzo, fino i s mnogo sira? Ostvarite si sve želje ovim neobičnim sirnim biskvitima.
Poslužit će kao večera, brzi snack, a ostaci i kao doručak za sljedeći dan. Nakon pečenja ih premažite maslacem, ili mješavinom maslaca i češnjaka, i uživajte u sirnim zalogajčićima.
Sastojci:
- 220 g krem sira
- 300 g naribane mozzarelle
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 150 g bademovog brašna
- 2 žlice otopljenog maslaca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Okrugli dublji lim za pečenje premažite maslacem.
- U tavi otopite maslac, dodajte krem sir i mozzarellu i pričekajte da se rastopi, a potom maknite s vatre.
- Prebacite smjesu u veću posudu i pomiješajte s brašnom, jajima i praškom za pecivo. Pustite da odstoji 20-ak minuta.
- Tijesto će biti dosta gusto pa ga možete žlicom za sladoled prebaciti u pripremljeni lim. Tako ćete dobiti sirne biskvite jednake veličine koji će se lako odvajati nakon pečenja.
- Pecite 20 – 25 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
Dobar tek!