Ljetna verzija zapečene tjestenine s ricottom i rajčicom

thinkstock
Donosimo vam jednostavan recept za zapečenu tjesteninu u kojoj možeš uživati nekoliko dana.
Vidi originalni članak

Ovaj recept idealan je za dane kada teško pronalaziš vrijeme za kuhanje. Priprema traje svega nekoliko minuta, a većinu posla (brzinski) odrađuje pećnica. Ostatak samo spremi u hladnjak i podgrij u roku od dva dana.

 

Kakav spoj! Danas kuhamo: Složenac od piletine i krumpira

 

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 400 g ricotta sira
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g ribanca
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 velike rajčice
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu u posoljenoj vodi, prema uputstvima na pakiranju.
  2. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i namastite posudu za pečenje.
  3. Izblendaj ricottu, mlijeko, parmezan, češnjak, sol i papar.
  4. Tjesteninu ocijedi, pomiješaj s narezanom rajčicom i smjesom od ricotte i prebaci u posudu za pečenje.
  5. Prekrij folijom i peci otprilike pola sata. Otkrij, promiješaj i po potrebi dodatno začini.

 

VEGE RUČAK! Jamiejeva kremasta tjestenina s gljivama i ricottom

 

Poslužite toplo i uživajte!

 

 

Posjeti Gastro.hr